Pátracia akcia v Strážovských vrchoch

V sobotu 5.5.2018 vo večerných hodinách bola Horská služba Veľká Fatra požiadaná o súčinnosť na pátracej akcii v Strážovských vrchoch po nezvestnom 41-ročnom turistovi.

Ešte tej istej noci záchranári HZS spolu s našimi záchranármi začali prehľadávať turistické chodníky pozdĺž očakávanej trasy pohybu nezvestného. Žiaľ bez úspechu.

 

Záchranári HS-VF boli nasadení opäť v noci z nedele na pondelok. V rojnici o 7 ľuďoch sme prehľadali hrebeň z Homôľky smerom ku Dlhej lúke. Pomocou terénneho vozidla a štvorkolky bola skontrolovaná väčšina prejazdných zvážnic v podhorí. Žiaľ bez úspechu.

 

Záchranári HS-VF boli nasadení znovu v utorok 8.5.2018 cez deň. Spolu s ostatnými zložkami bola sformovaná niekoľko stoviek metrov dlhá rojnica a prečesaný úsek z Homôľky cez Dlhú lúku a pokračujúce hrebene smerom na Tužinu. Žiaľ bez úspechu.

Médiá:

http://videoarchiv.markiza.sk/video/televizne-noviny/televizne-noviny/83405_televizne-noviny

http://www.rtvs.sk/televizia/archiv/12957/156102#1299

https://krimi.joj.sk/archiv/2018-05-08-krimi

 

 

Záchranári HS-VF boli naposledy nasadení v stredu 9.5.2018 cez deň, kedy spolu s HZS prepátrali časti pohoria, ktoré nie sú pokryté mobilným signálom, prešli cez Úplaz, Čelo a Kozol. Pátranie ukončili prečesaním čiernych zjazdoviek nad lyžiarskym strediskom Fačkovské sedlo. Žiaľ znovu s negatívnym výsledkom.

Médiá: http://videoarchiv.markiza.sk/video/televizne-noviny/televizne-noviny/83459_televizne-noviny

 

 

Pátracia akcia bola ukončená vo štvrtok 10.5.2018 nálezom nezvestného v strmom lesnom teréne, v lokalite medzi Čelom a Úplazom, žiaľ bez známok života.

Médiá: http://videoarchiv.markiza.sk/video/televizne-noviny/televizne-noviny/83595_televizne-noviny

Viac informácií na portáli HZS.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *