21. celoslovenské Stretnutie seniorov horskej služby 2019

Kremnica – Krahule – Skalka, 11.-12.9.2019

Stretnutie sa uskutočnilo v dňoch 11.-12.septembra 2019 v Kremnici, na Krahuliach a na Skalke. Z KS HS Veľká Fatra – Martin sa zúčastnilo 13 členov: Orlický, Beňo, Horanský, Telgarský, Hoffmann, Fulmek, Štubňa, Šlepec, Tisaj, Richter, Zaťko, Beláček, Ličko.

Slávnostné zahájenie celej akcie prebehlo na Kremnickom hrade v kostole Sv.Kataríny, kde po slávnostných príhovoroch sme si vypočuli organový koncert a niektorí tiež vystúpili na vežu za krásnym výhľadom po okolí a na celé mesto. V Kremnici sme absolvovali exkurziu starej aj novej výroby v Mincovňa Kremnica, prehliadku Múzea mincovníctva a Lyžiarskeho múzea. Následne sme sa okolo stredu Európy presunuli na Krahule, kde sme boli ubytovaní. Pri spoločnej večeri bol všetkým účastníkom odovzdaný „Zlatý pamätný list“ ako prejav úcty a vďaky za zásluhy o rozvoj Horskej služby a Klubu seniorov Horskej služby na Slovensku. Pri príležitosti 65 rokov Horskej služby 1954-2019. Následne riaditeľ HZS Jozef Janiga odovzdal Plaketu za zásluhy na rozvoji a skvalitnení systému horskej záchrany o.i. aj trom účastníkom z Martina – V.M.Horanský, Ľ.Orlický a G.Hulman in memoriam. Po oficialitách sa účastníci naplno vrhli do víru voľných diskusií a zábavy s ľudovou hudbou.

Na druhý deň ráno sme sa presunuli na Skalku, kde sme absolvovali prehliadku strediska až po ferratu. Po spoločnom foto bola odovzdaná štafeta na ďalší ročník stretnutia, ktorý sa uskutoční o oblasti Nízke Tatry – juh na Telgárte.

Viktor Michal Horanský

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *