Vyhlásenie k incidentu 17.2.2020

Horská služba Veľká Fatra, Tehelná 1, 03601 Martin (ďalej HS-VF), sa touto cestou dištancuje od medializovaného incidentu zo dňa 17.2.2020, kedy polícia v Martine za dramatických okolností zastavila a zadržala vodiča, ktorý pod vplyvom alkoholu viedol motorové vozidlo s prvkami vozidla s právom prednostnej jazdy.
Vozidlo bolo na viacerých miestach označené nálepkami, ktoré zjavne pripomínajú oficiálny znak Horskej služby, čo môže mylne navodiť dojem, že vodič je členom Horskej služby, alebo vozidlo je súčasťou jej flotily.

Vyhlasujeme, že dotknutá osoba, predmetné vozidlo, ani občianske združenie ktoré ho prevádzkuje, nemá nič spoločné s HS-VF.

Odhliadnuc od faktu, že takéto konanie ohrozuje dobré meno všetkých serióznych záchranárov, odsúdeniahodné je hlavne to, že mohlo dôjsť k vážnej dopravnej nehode a stratách na zdraví a živote.

Zdroje:

https://www.aktuality.sk/clanok/765023/policajti-nahanali-prenajatu-sanitku-vodica-zastavili-vystrely-nafukal-vyse-2-promile/

https://www.ta3.com/clanok/1176438/na-cestach-bolo-rusno-policajti-strielali-na-uhanajucu-sanitku.html

https://www.zilinak.sk/prispevky/13748/policajna-hliadka-strielala-na-vozidlo-sanitky-vodic-pod-vplyvom-alkoholu-odmietal-zastavit?fbclid=IwAR35L6rPrs5ek0dZqzwUv5wsO3bxdp2lY8T3sBb4OSrLABs-p2hegpMsPU8

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *