Audit HZS – Jasná

V roku 2021 sa uskutočnil plošný audit HZS, ktorého cieľom bolo preveriť kondičnú a lezeckú pripravenosť profesionálnych aj dobrovoľných záchranárov. Zamestnanci HZS sa auditu zúčastnili začiatkom roka, dobrovoľní zmluvní záchranári a čakatelia v priebehu júna 2021. Väčšina znašich chlapcov absolvovala audit v sobotu 12.6.2021 v Jasnej.

Najprv sme išli liezť na Machnatô. Liezli sa pomerne ľahké cesty v obtiažnosti okolo 4 – 5 štýlom TR (s tým nemal problém nikto).

Nasledovala kondičná previerka, ktorá viedla po modrej značke cez Lukovú na vrchol Chopku. Turistický čas na smerovníku je 2:15, dĺžka trate cca 4.2 km, prevýšenie cca 850 m. Časový limit bol odstupňovaný podľa veku:

  • skupina do 35 rokov a čakatelia bez ohľadu na vek = 1:18
  • skupina 35 – 45 rokov = 1:25
  • skupina 45 – 55 rokov = ?
  • skupina nad 55 rokov = ?

Môžem s hrdosťou povedať, že naši chlapci podali veľmi pekný výkon a na metodikov zo školiaceho strediska urobili dobrý dojem. Prvý bol na vrchole M.Sitár (0:50), ďalej M.Benko+T.Bencsík (0:55), JŠ (0:57). Ďalšie časy si nepamätám (keď pošlete doplním), ale faktom ostáva, že limit splnil každý a až na pár výnimiek bola na vrchole najprv HS-VF a potom zvyšok štartového poľa.

Touto cestou chcem každému poďakovať za svedomitú prípravu a dobrú reprezentáciu našej oblasti. Zároveň dúfam, že aj po audite budete naďalej pracovať na svojej výkonnosti. V zime nás čakajú ostré skúšky, kde už sa bude vyraďovať.

2 komentáre

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *