Dajte svoj hlas Ferate HZS

Feratu HZS na Martinských holiach vám určite nemusíme predstavovať. Je jedinou „železnou“ cestou v Turci, a po dlhých rokoch jedným z mála projektov v regióne, ktorý bol vybudovaný pre širokú verejnosť miestnymi nadšencami bez nároku na odmenu.
Profesionálni a dobrovoľní horskí záchranári z Veľkej Fatry, ktorí stáli v roku 2013 pri jej zrode, investujú každoročne veľa času a úsilia do údržby, zvyšovania bezpečnosti a priechodnosti trasy. V roku 2022 by sme sa však okrem štandardnej údržby chceli s VAŠOU PODPOROU naviac uchádzať aj o dotáciu Žilinského samosprávneho kraja, ktorá bude použitá na výmenu starých drevených mostíkov za nové, trvácnejšie a bezpečnejšie mostíky z pozinkovanej ocele.
Neubehla ešte ani prvá dekáda života feraty a mostíky „prvej generácie“ sú žiaľ už na konci svojej životnosti. Okrem zlého technického stavu sú klzké a začínajú predstavovať bezpečnostné riziko.
Entuziazmu aj silných rúk na vykonanie nevyhnutnej údržby máme dostatok. Potrebujeme však pomôcť s obstaraním materiálu a výrobou dielcov, ktoré budú ušité našej ferate „na mieru“.
Projekt výmeny mostíkov môžete od 11.06.2022 do 05.07.2022 bezplatne podporiť SMS hlasovaním na webstránke ŽSK. Hlasovať môže jedno telefónne číslo iba 1-krát.

Horská služba Veľká Fatra vám ďakuje za podporu.

2 komentáre

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *